X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Boțan: Noi am ajuns pînă la hotarul roșu, dar nu l-am depășit

4 oct. 2015,, 17:23   Politică
7652 27
Боцан: "Мы дошли до красной черты, но не переступили ее"
Foto: noi.md
„Noi am ajuns pînă la hotarul roșu, dar nu l-am depășit”. Astfel a comentat unul din liderii platformei civice „Demnitate și Adevăr” („DA”), cunoscutul politolog Igor Boțan incidentul de lîngă Parlament, unde polițiștii i-au îmbrîncit pe protestatarii, care cu flori în mîini au încercat să intre în sediul Legislativului, transmite NOI.md.

„A fost foarte important, în conformitate cu recomandările partenerilor pentru dezvoltare, ca aceste autorități să vină la dialog cu poporul. Ceea ce s-a întîmplat în Parlament este că noi am ajuns la hotarul roșu, dar nu l-am depășit. Ne-am ținut de cuvînt, deoarece am promis de la bun început că protestele noastre vor avea un caracter în exclusivitate pașnic. După cum am spus de la bun început, acei, care vor totul și concomitent, nu primesc nimic nici în rate. Împărțind crizanteme polițiștilor, noi am văzut că ei sînt de partea noastră. Parlamentul și Guvernul sînt paralizate de o jumătate de an, numai poliția lucrează în această țară. Poliția e cu noi și nu intenționam să intersectăm hotarul roșu. Dacă am fi avut intenții rele, evenimentele ar fi evoluat în alt mod”, - a declarat Igor Boțan, citat de Jurnal.md.

„Acest guvern este paralizat, se află în stare de comă. Plahotniuc, Filat, Ghimpu, Voronin s-au baricadat în spatele copiilor și polițiștilor. Acei, care au realizat puciul din 7 aprilie, consideră că noi sîntem ca dînșii. Există și un moment pozitiv în ceea ce s-a întîmplat în Parlament: toată lumea a văzut fața acestui regim criminal pe nume Plahotniuc și fața poporului trezit al Moldovei. Laudă vouă!”, - a declarat alt lider al platformei „DA”, Andrei Năstase.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?