Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Premierul irakian 'nu s-ar opune' unor atacuri ale Rusiei împotriva pozițiilor SI din țara sa

4 oct. 2015,, 01:00   Externe
4209 0

Foto: agerpres.ro

Premierul irakian Haidar al Abadi a anunțat sâmbătă că țara sa "nu s-ar opune unor (posibile) atacuri ruse" împotriva pozițiilor ocupate în țara sa de jihadiștii din gruparea teroristă Statul Islamic, informează EFE. Într-o conferință de presă, Al Abadi a dat asigurări că autoritățile de la Bagdad "sunt dispuse să primească orice fel de sprijin, indiferent de unde ar veni, pentru că (Irakul) este singura țară care luptă în prezent împotriva terorismului".

Miercurea trecută, Rusia, aliat al președintelui sirian Bachar al-Assad, a anunțat începerea unei campanii de bombardamente asupra teritoriului sirian împotriva pozițiilor Statului Islamic, cu toate că activiști și opozanți au denunțat faptul că avioanele ruse atacă și zone rezidențiale, precum și tabere ale opoziției siriene.

Cel puțin 18 oameni și-au pierdut viața și 60 au fost răniți sâmbătă într-un cartier predominant șiit, situat în nord-vestul Bagdadului, când doi atacatori kamikaze, dintre care unul se afla la volanul unui vehicul plin cu explozivi, s-au aruncat în aer în piața Adan, una dintre principalele puncte de acces la mausoleul șiit din Kazimiya, care atrage în fiecare sâmbătă numeroși vizitatori. "Prima explozie a avut la origine o mașină-capcană condusă de un kamikaze și a doua — un kamikaze cu o vestă cu explozibili", a declarat un reprezentant al poliției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?