X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Un sat din sudul ţării nu are apă de mai bine de trei luni

30 sep. 2015,, 10:05   Societate
2186 0
Жители села Гайдар более трёх месяцев живут без воды
Foto: turnulsfatului.ro
Locuitorii satului Gaidar din raionul Ceadîr-Lunga stau, de mai bine de trei luni, fără apă la robinet. Lucrările de schimbare a apeductului, finanţate din Fondul Ecologic Național, au fost sistate, din cauza unor probleme tehnice şi financiare.

De când a fost sistată livrarea apei, fiica Valentinei Ceban şi-a luat cei doi copii şi a plecat la rudele din satul vecin.

"Pentru apă plătim. Tractorul cu apă vine o dată în lună şi suntem nevoiţi să alergăm după el. O cisternă cu apă nu ajunge pentru tot satul", a spus femeia.

Pe lângă faptul că nu au apă, oamenii au rămas şi cu drumurile săpate. Autorităţile locale promit că lucrările vor fi reluate în curând.

"Am convenit cu antreprenorul ca lucrările să fie continuate, iar noi plata o vom efectua mai târziu. Noi am transferat 600.000 de lei. Contribuţia primăriei de 15%, practic, am achitat-o", a declarat primarul satului Gaidar Ilia Chiosea.

Şi ministrul Mediului a spus că problema va fi rezolvată.

"Din fondul ecologic au fost alocate două tranşe - 500.000 de lei au fost deja transferaţi. Mai există o tranşă aprobată în valoare de 500.000 lei. 10% din această sumă a fost deja plătită. Iar mai multe cereri din partea autorităţilor locale nu au parvenit. S-a întâmplat o neînţelegere, cred că, din cauza că până acum nu a fost terminat lucrul", a zis ministrul Mediului.

Valeriu Munteanu a mai spus că Primăria satului Gaidar urmează să primească încă patru milioane de lei. Din cauza problemelor financiare, baii vor fi transferaţi însă în 2016.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?