X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Tănase: Guvernarea trebuie să-și revadă acțiunile

29 sep. 2015,, 11:30   Politică
3999 17

Tănase: Guvernarea trebuie să-și revadă acțiunile
Foto: abcnews.md

Reglările de conturi dintre partidele politice, scandalurile și jocurile de culise din ultimii ani au determinat societatea să răbufnească. De această părere este președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, care a precizat în cadrul unei emisiuni la Canal 2 că protestele antiguvernamentale trebuie să-i pună pe gînduri pe cei de la guvernare, notează NOI.md.

„Cheia ar fi la îndemîna celor care conduc Republica Moldova astăzi. Trebuie să-și revadă propriile acțiuni, să încerce să schimbe relația cu societatea și atitudinea și să nu mai întîrzie acele reforme fără de care nu putem supraviețui”, a menționat Tănase.

Potrivit președintelui Curții Constituționale, oamenii au crezut foarte mult în proiectul proeuropean, în acele partide care din 2009 s-au angajat plenar să schimbe Moldova, însă lucrurile au mers cu totul în altă direcție.

„Atunci cînd un important actor declară înainte de alegeri că de fapt UE este ceea ce n-a reușit să facă Hitler și mai apoi, după alegeri, cu acest actor face un guvern împreună, cred că iluziile privind opțiunea proeuropeană s-au spulberat în aceeași zi. Asta denotă o stare de confuzie totală”, a punctat Tănase.

În opinia lui Alexandru Tănase, pe parcursul ultimilor ani, societatea a asistat la reglări interminabile de conturi între actorii politici. „În toată lumea competiția politică este foarte dură, în toată lumea partidele se ceartă, se destrămă și se formează coaliții, dar modul în care au evoluat lucrurile la noi a depășit orice limită”, a adăugat președintele CC.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?