X 
Transnistria stiri: 1384
Eurovision stiri: 510

Cît va cheltui Bulgaria pentru alimentarea cu apă la Taraclia

25 sep. 2015,, 15:30   Economie
4699 0
Сколько потратит Болгария на водоснабжение в Тараклии?
Foto: vk.com
Raionul Taraclia va beneficia de suport financiar la ameliorarea sistemului de alimentare cu apă. Asistența va fi acordată în cadrul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), transmite NOI.md.

Asupra faptului că raionul Taraclia va beneficia de finanțare pentru ameliorarea condițiilor de trai s-a convenit în cadrul semnării noului proiect comun al PNUD și Ambasadei Bulgariei în Moldova. Pentru construcția cîtorva stații de alimentare cu apă la Taraclia, din bugetul de stat al Bulgariei vor fi alocați 275 de mii de euro. Proiectul prevede și reparația acoperișului Universității din Taraclia.

Raionul Taraclia este o regiune populată compact de etnici bulgari și Guvernul Bulgariei de mai mulți ani manifestă interes față de dezvoltarea lui și ameliorarea condițiilor de trai ale locuitorilor acestuia. În raion locuiesc 44 de mii de persoane, două treimi dintre care sînt etnici bulgari.

Dafina Gercheva, coordonatoare rezidentă a ONU și reprezentantă permanentă a PNUD în Moldova, la semnarea contractului a menționat: „Noua inițiativă de parteneriat va da rezultate palpabile și va susține eforturile localnicilor pentru dezvoltare durabilă. Asigurarea disponibilității și gestionării durabile a apei și canalizării pentru toți este unul dintre cele 17 obiective de dezvoltare durabilă, pe care Adunarea Generală ONU le consideră prioritare”.

La rîndul său, Petar Vîlov, ambasadorul Bulgariei în Moldova, a calificat ameliorarea condițiilor de trai ale taraclienilor „drept dorința comună a Guvernului Bulgariei și PNUD„. El, de asemenea, a dat asigurări că la acest proiect parteneriatul între partea bulgară și PNUD nu se va finaliza și trebuie să așteptăm realizarea noilor proiecte comune în republica noastră.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?