Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Diacov: Procurorul general trebui să-și dea demisia (VIDEO)

25 sep. 2015,, 11:47   Politică
6716 9

Diacov: Procurorul general trebui să-și dea demisia
Foto : noi.md

Procurorul municipiului Chișinău, Ion Diacov, consideră că Corneliu Gurin trebuie să-și dea demisia, așa cum cer protestatarii din Piața Marii Adunări Naționale. Potrivit lui Diacov, procurorul general poartă responsabilitate cel puțin morală pentru fărădelegile din sistemul bancar, informează NOI.md.

„Juridic vorbind, suveranitatea aparține poporului și oamenii, dacă cer demisia, eu cred că așa și trebuie să fie. Toată societatea, inclusiv procurorul, au recunoscut că din BEM se fura cu sacul. Dumnealui se face responsabil, eu nu spun că penal, dar cel puțin moral. El trebuie să recunoască că nu a făcut față situației și trebuie să-și dea demisia”, a punctat Diacov.

În opinia lui Ion Diacov, activitatea procurorului general ar trebui supravegheată sistematic și supusă dezbaterilor publice. „El ar trebui o dată la jumătate de an să raporteze asupra activității sale colegiului lărgit al procurorilor. Aceasta înseamnă transparență, dar așa, aleșii noștri de orice rang se consideră buricul pămîntului și nu fac dări de seamă în fața nimănui”, a opinat Diacov.

În ceea ce privește lupta împotriva corupției, procurorul municipiului a specificat că acest obiectiv poate fi realizat doar prin excluderea persoanelor corupte din sistemul de justiție.

„Am mers și eu la mitingul din 6 septembrie și am văzut acolo oameni striviți de sărăcie, iar sărăcia este generată de corupție. Reformele nu trebuie să vizeze modificarea legilor, dar curățarea întregului sistem de justiție. Eu cred că acest lucru poate fi făcut sub presiunea pieței, o altă cale nu văd”, a adăugat procurorul.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?