Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Avocatul lui Petrenco consideră că clientul său trebuie eliberat din arest

24 sep. 2015,, 13:30   Politică
3678 0
Урсаки: Петренко должен быть освобожден, т.к. приглашен на сессию ПАСЕ
Foto: infotag.md
Preşedintele Partidului "Casa Noastră-Moldova", Grigore Petrenco, trebuie eliberat din arest, deoarece a fost invitat la sesiunea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) în calitate de invitat de onoare, consideră avocata politicianului, Ana Ursachi.

Potrivit avocatei, acest titlu Petrenco l-a primit în 2015 la Strasbourg, iar actualul preşedinte al APCE, Anne Brasseur, l-a decorat cu medalia "Pro Merito".

"Noi am contestat decizia de arestare a domnului Petrenco pe 21 septembrie, în baza circumstanţelor noi. Conform legii, instanţa trebuie să examineze recursul în decurs de trei zile. Sesiunea începe pe 28 septembrie. Nu-mi imaginez cum autorităţile intenţionează să explice partenerilor europeni şi, în special, APCE motivul unui asemenea tratament faţă de clientul meu", a spus avocata.

În opinia ei, cazul lui Petrenco este "un ordin politic din partea oligarhului Vlad Plahotniuc".

"Cazul se destramă, deoarece nu există dovezi care ar demonstra vina lui Petrenco sau a camarazilor săi, la fel arestaţi pentru 30 de zile. Dar procurorii şi judecătorii ignoră acest aspect, deoarece execută un ordin al regimului de guvernare", a spus Ursachi, care consideră că Petrenco şi camarazii săi "pot fi cu certitudine consideraţi deţinuţi politici".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?