Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Liderii Platformei „DA” ameninţă cu revoluţia şi consideră că „situaţia poate ieşi de sub control”

15 sep. 2015,, 12:45   Politică
16218 7
Лидеры платформы "DA" считают, что "ситуация может выйти из-под контроля"
Foto: omg.md
Unul dintre liderii Platformei Civice "Demnitate şi Adevăr" (DA), Stanislav Pavlovschi, consideră că în Moldova este posibilă o revoluţie. Potrivit agenţiei "Infotag", despre aceasta el a declarat în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

În opinia lui Stanislav Pavlovschi, aceste riscuri sunt posibile în cazul în care autorităţile nu vor îndeplini cerinţele protestatarilor. "Nimeni nu poate prevedea pînă la ce nivel de revoltă ar putea ajunge oamenii în situaţia în care aceste revendicări nu vor fi îndeplinite. Nu uitaţi că Moldova a trecut prin conflictul transnistrean, avem foarte mulţi oameni, combatanţi, foşti militari, care au deprinderi de lupte reale, nu copiii care stau lîngă guvern şi guvernarea crede că aceşti poliţişti de 18 ani, sărmanii, vor fi în stare să lupte", a spus Pavlovschi. El a învinuit autorităţile de faptul că "tergiversează lucrurile, în speranţa că spiritul protestatar se va reduce".

"Nu moare. El, dimpotrivă, va creşte. Spiritul protestatar va creşte. Eu nu doresc ca el să depăşească limitele rezonabile, dar în mod normal, pentru revolta populară nu sînt limite. Poate fi vorba şi de revoluţie. Nimeni nu a privat un popor de dreptul la revoluţie. Nu poate face revoluţie Platforma "DA", acesta ar fi un fel de complot. Dar poporul nu poate fi privat de acest drept. În cazul în care Guvernul nu-şi dă seama că nu se poate juca cu propriul popor. Acest joc se termină foarte prost. Şi niciun guvern represiv nu a reuşit să cîştige războiul împotriva propriului popor", a spus Pavlovschi.

La rîndul său, membrul Consiliului Marii Adunări Naţionale, preşedintele UniAgroProtect, Alexandru Slusari, a declarat la postul TV7 că "acţiunea paşnică de protest poate ieşi de sub control". El consideră că acest fapt poate fi determinat de refuzul autorităţilor de a îndeplini cerinţele protestatarilor.

"Acest lucru poate contraria mulţimea şi avea consecinţe grave. Protestele nu au început săptămîna trecută, oamenii îşi exprimă nemulţumirea încă din aprilie. În tot acest timp nu am văzut dorinţa autorităţilor de a se aşeza la masa de negocieri. Am insistat asupra demisiei şefilor de la Procuratura Generală, Banca Naţională şi CNA. Nimic nu s-a făcut. Membrii Platformei Civice încearcă să țină situaţia sub control, dar nu putem garanta că protestul va fi paşnic şi de acum încolo", a spus Slusari.

El consideră că protestul nu se va opri şi poate lua amploare în luna octombrie, cînd va începe sesiunea Parlamentului. Potrivit lui, opoziţia va cere demisia Cabinetului de Miniştri, iar autorităţile trebuie să ajungă la un compromis cu protestatarii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?