X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Andrievschi: Ei doresc să aducă la putere partidele proruse?

13 sep. 2015,, 10:00   Politică
15808 15
Foto: tribuna.md
Politologul Vitalie Andrievschi consideră că alegerile anticipate în Moldova vor aduce la putere forțele proruse și se pronunță împotriva acestui scenariu, informează NOI.md. În opinia expertului, organizatorul acțiunilor de protest din Chișinău, Platforma civică „DA”, trebuie să lucreze asupra mecanismului popular de control asupra puterii.

„Liderii Platformei nu sînt idioți (aș vrea să cred așa). Ei nu pot să nu înțeleagă că dacă acum vor fi organizate alegeri anticipate, acestea vor fi cîștigate de reprezentanții actualei puteri sau de Dodoun și Usatîi...

Ei își doresc acest lucru? Ei doresc să-i ofere o nouă legitimitate actualei puteri sau să aducă la putere partide proruse? Sînt posibile ambele variante”, a scris Andrievschi pe rețelele de socializare.

Politologul a propus o „a treia variantă” – nu demisia reprezentanților puterii și înlocuirea lor cu unii lideri ai Platformei, care deja au fost la putere și și-a demonstrat „impotența totală de a guverna”, ci crearea „unui mecanism al poporului de control asupra puterii”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?