X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Care bancă va gestiona haznaua statului

9 sep. 2015,, 10:57   Economie
3037 0

Кому доверят госказну?
Foto: euaudit.com

Gestionarea bugetului de stat al Republicii Moldova poate ajunge în mîinile băncilor ale căror transparență ridică semne de întrebare. Tenderul s-a desfășurat în grabă. Acesta a durat doar o săptămînă, între 1 și 7 septembrie, în timp ce astfel de tendere trebuie să se desfășoare pe o durată de cel puțin o lună. Constatarea îi aparține expertul financiar al centrului analitic IDIS Viitorul Sergiu Gaibu, care a fost intervievat de MBC.

„Se știe că termenii tenderului au fost foarte restrînși. Acest fapt îi împiedică pe participanții pieței să ofere serviciile sale pentru Ministerul Finanțelor”, a afirmat el.

Oficial, nu au fost numiți participanții la tender. Din unele surse neoficiale însă reiese că intenția de a gestiona bugetul de stat și-au exprimat-o doar Moldova Agroindbank și Viktoriabank, ambele fiind sub supraveghere specială a Băncii Naționale. Acest fapt nu le-a împiedicat să-și depună dosarul de participare la tender la Ministerul Economiei.

Transparența structurii acționarilor acestor bănci a fost pusă în repetate rînduri sub semnul întrebării. Ce decizie va lua Ministerul Finanțelor și cui va încredința 30 de miliarde de lei care aparțin de fapt contribuabililor – se va afla pînă la sfîrșitul acestei săptămîni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?