X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Consiliul Municipal Chișinău intenționează să examineze chestiunile „în esență”

3 sep. 2015,, 08:15   Capitala
6091 0
Столичный муниципальный совет намерен рассмотреть вопросы «по существу»
Foto: realitatea.md
Astăzi, 3 septembrie, va avea loc ședința Consiliului Municipal Chișinău, relatează NOI.md. Pînă acum, după alegerile generale locale consilierii s-au întrunit doar la ședința de constituire, în cadrul căreia li s-au înmînat mandate și au fost create fracțiunile.

Aceasta urmează să fie prima ședință de lucru, în carul căreia vor fi examinate deja chestiunile „în esență”. Însă consilierii trebuie să stabilească în primul rînd efectivul și componența nominală a comisiilor speciale pentru diverse direcții. Printre primele chestiuni pentru care va vota noua componență a Consiliului Municipal figurează crearea unor comisii: a Comisiei pentru distribuirea mijloacelor financiare ale Fondului de rezervă al municipiului capitalei; Comisiei pentru atestarea și autorizarea reprezentanților municipiului Chișinău în entitățile economice și a Comisiei municipală de privatizare a fondului de locuinţe.

De asemenea, urmează să fie examinat proiectul regulamentului Comisiei pentru privatizarea încăperilor nelocuibile, proprietății municipale, date în locațiune, precum și creată comisia în cauză. Această comisie este foarte importantă și din punct de vedere al anticorupției.

În afară de aceasta, consilierii vor avea posibilitatea de a completa ordinea de zi cu propunerile sale. Spre exemplu, fracțiunea PCRM și a celor fără partid solicită să se includă cinci chestiuni. Prima în această listă este chestiunea privind crearea Comisiei pentru actualizarea Planului general al Chișinăului. Este o chestiune ignorată de toate consiliile timp de mai mulți ani. Ulterior comuniștii intenționează să discute chestiunile legate de sistemul de gestiune a orașului și proprietății acestuia, să îmbunătățească calitatea serviciilor sociale.
Un subiect deosebit de important, în opinia comuniștilor și locuitorilor Chișinăului, îl constituie crearea unei comisii care va analiza starea spațiilor verzi din capitală și examina unele interdicții asupra construcțiilor. În afară de aceasta, fracțiunea comuniștilor și a celor fără partid intenționează să ridice chestiunea privind depozitarea și reciclarea deșeurilor solide, precum și bugetul municipal pe anul 2015.

Anterior socialiștii intenționau să convoace pînă la 3 septembrie ședința extraordinară a Consiliului Municipal, pentru a discuta trei chestiuni: înmatricularea în grădinițele de copii, construcțiile ilegale și situația privind majorarea tarifelor, însă nu au reușit să facă acest lucru.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?