Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4015

Biroul pentru reintegrare: În Transnistria iau amploare demonstraţiile de forţă

2 sep. 2015,, 14:56   Politică
4370 4

Biroul pentru reintegrare: În Transnistria iau amploare demonstraţiile de forţă
Foto : novostipmr.com

Autoritățile de la Chișinău se arată îngrijorate de modul în care Tiraspolul a marcat astăzi 25 de ani de la autoproclamarea independenței. Potrivit Biroului pentru reintegrare, accentul pronunțat militarist al manifestațiilor de astăzi este orientat spre subminarea principiilor de suveranitate, independență și integritate teritorială a Republicii Moldova, notează NOI.md.

„În timp ce poporul Republicii Moldova a marcat Ziua Independenței printr-o paradă a portului popular, prin evenimente culturale, concerte şi expoziţii de artă, prin promovarea spiritului de conciliere și pace, în regiunea transnistreană iau amploare acţiunile de propagandă a urii, demonstraţiile de forţă, aplicaţiile militare. Considerăm că această retorică agresivă și de autoizolare este împotriva intereselor locuitorilor din regiunea transnistreană, mai ales pe fundalul înrăutățirii situaţiei social-economice şi cel al refuzului de a continua negocierile pentru reglementarea politică definitivă a conflictului transnistrean”, se arată în nota informativă a instituției.

Autoritățile au reiterat că reglementarea problemei transnistrene şi soluţionarea tuturor disensiunilor trebuie să aibă loc prin metode politice, cu respectarea principiilor recunoscute de comunitatea internațională.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?