X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Tinerii sînt îndemnați să-și apere țara pe 6 septembrie

1 sep. 2015,, 13:05   Politică
6383 6

Tinerii sînt îndemnați să-și apere țara pe 6 septembrie
Foto : ipn.md

Membrii Platformei Civice „Demnitate și Adevăr” îndeamnă studenții, profesorii, părinții și rectorii să participe activ la protestul antiguvernamental din 6 septembrie. Inițiatorii mitingului le sugerează tinerilor să nu le fie frică să iasă în Piața Marii Adunări Naționale pentru a-și revendica drepturile, informează NOI.md.

Organizatorii evenimentului se arată convinși că doar cu ajutorul tinerei generații, politicienii compromiși pot fi înlăturați de la guvernare.

„Fără participarea activă a tinerilor, alte miliarde vor fi furate. Vă îndemnăm să vă mobilizați și să fiți actorii principali în procesul de recuperare a instituțiilor statului, pe care voi trebuie să le preluați și să le conduceți în mod onest. Fiți nucleul acestei forțe care luptă împotriva clasei politice degradate”, se spune în apelul Platformei „DA”.

Membrii platformei au adresat un mesaj și reprezentanților sistemului de învățămînt, amintindu-le de responsabilitatea morală pe care o au în fața tinerei generații.

„Domnilor profesori, sînteți cei care veți da tonul renașterii morale, spirituale și culturale a societății, acum cînd se atacă perfid începuturile de reformă din sistemul de învămțămînt. Locul dumneavoastră este în avangarda luptei pentru dreptate și libertate. Domnilor rectori, aruncați fularele rușinoase pe care liderii de partid vi le-au pus la gît!”, se mai menționează în mesaj.

Organizatorii evenimentului au infirmat faptul că în spatele acestei acțiuni de protest ar sta forțe externe sau anumiți politicieni controversați precum Grigore Petrenco sau Igor Dodon.

„Noi ne desolidarizăm de toți acei care urmăresc anumite scopuri politice, scopuri de dezbinare a societății, dar și de cei care în anumite perioade au participat împreună cu Plahotniuc la acapararea Republicii Moldova, aici mă refer la Dodon, la același Petrenco care a fost la cheremul lui Voronin”, a subliniat Valentin Dolganiuc.

Precizăm că acțiunea de protest va avea loc duminică, la ora 12.00, în Piața Marii Adunări Naționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?