Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Șevciuk a avertizat despre posibila tensionare a relațiilor între RMN și RM

31 aug. 2015,, 16:30   Politică
4873 3
Шевчук предупредил о возможном обострении отношений между ПМР и РМ
Foto: eshevchuk.ru
Președintele Transnistriei a avertizat despre posibila tensionare a relațiilor între RMN și RM pe fundalul deciziei Poliției de Frontieră a Moldovei privind interdicția circulației prin punctele moldo-ucrainene de trecere a automobilelor cu numere de înmatriculare transnistrene.

„Atare practică a existat și în trecut o anumită perioadă. Acum ne clarificăm cu aceasta„, - a comunicat Evgheni Șevciuk la conferința de presă, consacrată aniversării a 25-a a RMN.

Șeful statului a menționat că reprezentanții Moldovei în decizia lor fac referință la cerințele părții ucrainene, dar în răspunsurile la sesizările oficiale ale Transnistriei reprezentanții Ucrainei neagă implicarea lor în această problemă.

La decizia privind limitarea circulației cetățenilor săi partea transnistreană, potrivit spuselor președintelui, poate răspunde nu întregii Moldove, ci doar acelei forțe politice, care are sub control MAI al RM și provoacă conflictul.

„Unii dintre experții noștri propun de a interzice intrarea în Transnistria a locuitorilor acelor sate din Moldova, unde alegerile au fost cîștigate de reprezentanții acestei forțe politice”, - a comunicat Șevciuk.

Totodată, șeful statului a îndemnat partenerii moldoveni „să se detașeze de deciziile neconstructive” și să se ocupe de soluționarea problemelor de pe agenda bilaterală de lucru.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?