Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Ciurea: Chișinăul nu este dispus să cedeze în fața Tiraspolului

23 aug. 2015,, 09:15   Politică
8653 7

Foto : europalibera.org

Analistul politic Corneliu Ciurea susține că autoritățile de la Chișinău nu sînt dispuse deocamdată să cedeze în fața Tiraspolului, luînd în calcul faptul că situația în regiune se înrăutățește. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Fabrika”, la Publika TV, notează NOI.md.

„Deocamdată voința politică despre care vorbește Nina Ștanski nu s-a copt nici la Chișinău și nici la Tiraspol. Cineva trebuie să cedeze, cel mai bine ar fi să cedeze ambele părți. Eu am senzația astăzi că Chișinăul nu este dispus să cedeze pentru că urmărește situația în regiune și vede că Transnistria este strînsă în corzi, situația se înrăutățește, în aceste condiții, nu este cazul să faci cedări, este mai bine să observi și să aștepți cînd partenerul tău de negocieri va slăbi și mai mult”, a explicat Ciurea.

Pe de altă parte, președintele Asociației veteranilor de război, Anatol Caraman, susține că nu crede în eficiența negocierilor dintre Chișinău și Tiraspol. „Pe parcursul a 23 de ani de negocieri, s-a tras tot timpul motanul de coadă, pentru a cîștiga timp. De acest timp are nevoie doar Federația Rusă, pentru a-și menține acest regim aici, pentru ca la ceasul x să-și realizeze un program bine chibzuit de reîntregire a Imperiului Rus”, a spus Anatol Caraman.

Faptul că în ultima perioadă întrevederile dintre negociatorii Chișinăului și Tiraspolului au loc mai frecvent, denotă interesul Guvernului pentru restabilirea relațiilor cu Federația Rusă, a declarat un alt analist politic.

„Marele joc geopolitic ține mai degrabă de restabilirea relațiilor comerciale dintre Republica Moldova și Federația Rusă, iar Transnistria este ca o anticameră spre aceste relații. Se atestă dorința de a îmbunătăți mediul în care se află Moldova și regiunea transnistreană, iar îmbunătățirea acestui mediu va duce la îmbunătățirea relațiilor moldo-ruse”, a punctat șeful Catedrei Relaţii Internaţionale la IRIM, Nicolae Afanas, în cadrul emisiunii menționate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?