X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Avertismentul lui Streleț către miniștri

14 aug. 2015,, 16:25   Politică
8655 3

Avertismentul lui Streleț către miniștri
Foto : inprofunzime.md

Premierul Valeriu Streleț susține că nu va admite ca miniștrii noului cabinet, care vor activa prost, să dea vina pe viceminiștri. Șeful executivului a precizat în cadrul unui interviu oferit pentru Radio Moldova, că atît timp cît miniștri au mînă liberă să-și desemneze adjuncții, responsabilitatea pentru ce se întîmplă la minister o poartă tot ei, notează NOI.md.

„Evident că miniștrii își asumă anumite riscuri, în situația în care nu evaluează plenar competențele celor care urmează să le fie mîna dreaptă. Viceminiștrii trebuie să fie profesioniști pe domeniile respective. Eu sper că miniștrii au evaluat nu doar diploma de studii, dar și experiența de activitate, capacitățile celor care vor fi ajutorii lor. Dacă vor activa prost, eu n-o să le permit să dea vina pe viceminiștri, pentru că așa și i-au ales”, a explicat Streleț.

Totodată, premierul a precizat că nu va ezita să ceară demisia unor miniștri care nu își îndeplinesc în mod adecvat atribuțiile. Cu toate acestea, spune Streleț, problema destituirii unui sau altui membru al Guvernului va fi neapărat discutată la Consiliul Alianței, înainte de a întreprinde orice pas.

„Sigur că în condițiile Acordului Alianței nu voi putea să apelez imediat la domnul Timofti cu propunerea de demisie, fără a discuta în cadrul Consiliului Coaliției. Este o chestie absolut normală, nu trebuie să fie demonizat acest principiu. Orice iluzii nu ar avea unii despre guverne tehnocrate, există cooperare politică, principiul consensului politic”, a menționat Streleț.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?