Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Dron: Ministerele nu au nevoie de atîțea viceminiștri

14 aug. 2015,, 10:57   Politică
3737 4

Dron: Ministerele nu au nevoie de atîțea viceminiștri
Foto : dosug .md

Funcția de viceministru este o reminiscență a vechiului sistem politic, iar în prezent aceasta și-a demonstrat ineficiența, consideră juristul Ion Dron, președinte al Centrului de Iniţiative şi Monitorizare a Autorităţilor Publice. Expertul susține că desemnarea a cîte trei, patru viceminiștri în cadrul unui minister nu este altceva decît o risipă a banului public, informează NOI.md.

„Întrebarea e - are nevoie Republica Moldova de atîtea agenții, ministere și viceminiștri? Demult nu s-a făcut o reformă profundă la nivel de cadre și nimeni nu a făcut niște evaluări, cel puțin eu nu am citit cît ne costă întreținerea acestor ministere și agenții. La ce bun ne servesc ele? Poate ar trebui să fie reduse în jumătate. Este o enigmă de exemplu de ce avem miniștri și viceminiștri. Cred că funcția de vicemnistru este încă o reminiscență a vechiului sistem”, a menționat Ion Dron.

În condițiile în care conducerea ministerelor în Republica Moldova se schimbă frecvent, în funcție de conjunctura politică, juristul afirmă că atribuțiile viceminiștrilor ar trebui să le revină secretarilor de stat. Potrivit lui Ion Dron, optim ar fi ca aceștia să fie numiți pe un mandat determinat, prin concurs.

„Schimbarea frecventă a miniștrilor generează faptul că politicele nu au continuitatea, or ar trebuie să existe o persoană care să dea continuitate, indiferent de schimbările de la vîrf. În opinia mea, ar trebuie să fie un ministru și un secretar de stat numit prin concurs pe un termen de 5-7 ani, în locul viceminiștrilor. Moldova nici nu are atîtea capacități intelectuale ca să pună în fruntea fiecărui minister cîte patru cinci viceminiștri”, a explicat Dron.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?