X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Din 18 august restanţierilor le vor fi aplicate penalităţi

14 aug. 2015,, 09:30   Economie
6156 1
Foto: eco-dom.org
Direcţia de colectare a impozitelor şi taxelor locale a Primăriei capitalei reaminteşte că la 15 august expiră primul termen de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare, informează NOI.md.

În acest sens, conform legislației în vigoare, contribuabililor restanțieri la plata impozitului pe bunurile imobiliare le vor fi aplicate penalităţi. Astfel, toţi acei care n-au efectuat plăţile pentru anul curent, dar deţin Avizul de plată, urmează să-şi onoreze obligaţiile fiscale prin achitarea acestora în instituţiile bancare, oficiile poştale sau on-line www.mpay.gov.md.

Surse de la Serviciul Fiscal de Stat au specificat pentru NOI.md că, deoarece ziua de 15 august este sîmbătă (zi liberă), ultimul termen de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare se transferă pentru luni, 17 august. Mai exact, acesta este termenul de achitare a ½ părți a impozitului pentru anul 2015.

În cazul neachitării în termenele stabilite a sumei respective, începînd cu data de 18 august în contul personal al contribuabilului, va fi calculată penalitatea pentru fiecare zi de întîrziere, în mărime de 0,02%.

Din păcate, cunoaştem cazuri cînd, din anumite motive, chitanţele de plată pot să nu ajungă. Eventualele neclarităţi care pot apărea, urmează a fi soluționate la sediul Direcţiei de colectare a impozitelor şi taxelor locale, din str. 31 August 1989, nr. 63 A (cu acces din str. Armenească), prin e-mailul: impozite@pmc.md sau la tel: (022) 990-997.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?