Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Ceban: În ajunul alegerilor, apropiaţii PL-ului au obţinut autorizaţii de construcții

12 aug. 2015,, 15:15   Capitala
4040 0
Чебан: Накануне выборов разрешения на строительство получали приближенные к ЛП
Foto: telemedia.md
„În prezent, în capitală sînt construite neautorizat zeci de obiecte problematice, în privinţa cărora Consiliul Municipal trebuie să ia urgent măsuri, pentru a îngheţa lucrările”, a declarat preşedintele fracţiunii socialiștilor din Consiliul Municipal Chişinău, Ion Ceban, care a renunţat la mandatul prestigios de deputat în Parlament, în favoarea mandatului de consilier municipal, informează NOI.md.

Potrivit consilierului, ieri, acesta şi-a petrecut ziua, de dimineaţă pînă seara, pe şantierele de pe str. I. Creangă 1/2, I. Creangă, 5, Alba Iulia, 115, iar colegii lui au fost pe str. Alba Iulia, 98, Romană ş. a. La construcţia aceste obiecte sînt încălcate toate normele legale.

În particular, pe str. I. Creangă 1/2, lîngă Dendrariu, în vecinătate cu Universitatea Pedagogică, în iunie, au fost tăiaţi copacii în timpul nopţii, iar pe 11 august lucrau deja autospecialele. Acest teren cu suprafaţa de şapte ari a fost închiriat de către compania „Sivol-Service-DHS”, care intenţionează să construiască un bloc locativ cu 14 etaje, deşi acolo asemenea construcţii sînt interzise. În această zonă sînt permise doar clădiri cu două-trei etaje. În ce priveşte acest obiect, există mai multe încălcări, începînd cu eliberarea autorizaţiei, semnată cu două zile înainte de primul tur al localelor.

Apropo, în acea zi au fost eliberate mai multe autorizaţii dubioase. „Beneficiarii acestora sînt persoane apropiate Partidului Liberal. Printre acestea se numără şi proprietarul firmei „Dansicons”, Iurie Dîrda (care după ce Vlad Plahotniuc a părăsit Parlamentul, oficial e cel mai bogat deputat)”, a declarat Ion Ceban.

Consilierul a atras atenţia şi asupra construcţiei blocului locativ cu 290 de apartamente de pe str. I. Creangă, 5 (pe teritoriul unei întreprinderi municipale – n. a.), care, chipurile, e pentru angajaţii Direcţiei transport electric. Dar cîţi şoferi de troleibuz sau ingineri de la această întreprindere îşi vor cumpăra apartamente cu 700 de euro/m. p.? În mod similar, „Dansicons” a construit şi pe str. Testemiţeanu un bloc de locuinţe „pentru medici”.

Fracţiunea socialiştilor a propus Consiliului Municipal să introducă, pentru o lună, un moratoriu asupra construcţiilor ilegale şi să creeze o comisie pentru a investiga cine, cînd şi în ce condiţii a eliberat autorizaţii de închiriere a terenurilor, autorizaţii de construire şi cît de legale sînt acestea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?