X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Oamenii de ştiinţă au stabilit cum trebuie să fie vocea unui politician de succes

13 aug. 2015,, 01:00   Externe
3821 3

Foto: talks.su

Timbrul jos și profund al vocii este principala armă în lupta pentru inimile alegătorilor.

Psihologii americani în cursul unui experiment au relevat că cei mai de succes politicieni sînt bărbaţii cu voce joasă şi profundă. Rezultatele studiului au fost publicate în revista PLoS One, potrivit korrespondent.net.

Concluziile au fost trase în urma unui studiu special la care au participat aproximativ 800 de americani. Participanților le-au arătat portretele fictive a politicienilor cu vîrsta de la 30 la 70 de ani, iar după aceasta au inclus înregistrări cu vocile unor politicieni reali, care îndemnau "votaţi pentru mine în noiembrie".

S-a dovedit că în evaluarea candidaților vocea nu a fost de o importanță capitală. De la 60 la 76 la sută dintre respondenţi ar vota pentru candidații cu timbrul jos al vocii. Rezultate similare au fost obținute în analiza rezultatelor alegerilor pentru Congres în 2012.

Potrivit unui co-autor al studiului, Casey Klofstad, la baza acestui comportament se află instinctul subconștient de a urma un lider puternic.

În acest sens declaraţiile candidatului pot avea mai puțină importanţă decît timbrul jos al vocii, care este adesea asociat cu puterea fizică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?