X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Başcanul Găgăuziei a prezentat rezultatele primelor 100 de zile în funcţie

10 aug. 2015,, 15:30   Societate
2587 0
Foto: newsmoldova.md
Başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a prezentat, luni, rezultatele primelor 100 de zile ale aflării sale în funcţia de şef al Comitetului Executiv.

Potrivit agenţiei "Infotag", ea a menţionat într-un briefing că deşi "100 de zile la guvernare este un termen mic şi chiar au coincis cu o perioadă dificilă, în acest răstimp s-a reuşit obţinerea rezultatelor pozitive".

"În răstimpul acestor trei luni pentru prima oară în Găgăuzia a sosit cu o vizită preşedintele Nicolae Timofti. Am fost vizitaţi de spicherul Parlamentului, Andrian Candu, de două ori de fostul premier Chiril Gaburici. Săptămâna trecută a fost premierul ales, Valeriu Streleţ, aceasta fiind prima sa vizită de lucru prin ţară în calitate de şef al Guvernului", a spus Vlah.

Potrivit spuselor sale, pe fundalul reducerii cheltuielilor bugetare în întreaga Moldovă Comitetul Executiv şi Adunarea Populară au reuşit să identifice 9 mil. de lei pentru realizarea programului de investiţii capitale, în plus, toate proiectele sînt pe cale dea fi realizate în toate localităţile din autonomie.

"Din primele zile au fost întreprinse măsuri eficiente pentru deblocarea exportului de produse găgăuze pe piaţa Rusiei. Am fost vizitaţi de delegaţii ale Rosselihoznadzorului şi Rospotrebnadzorului. Concluzia experţilor a fost una: producţia vegetală corespunde în totalitate standardelor fitosanitare internaţionale. Rezultatul vizitelor: 23 de întreprinderi au obţinut deja permisiunea de a exporta producţie în Rusia", a spus Vlah.

Ea a subliniat că, în pofida crizei financiar-economice, s-a reuşit menţinerea stabilităţii în domeniul bugetar şi din 1 august partea de venituri a bugetului Găgăuziei a fost executată la 107%.

"Timp de 100 de zile în regiune au fost deschise 14 întreprinderi, iar exportul din Găgăuzia a crescut cu 15%", a menţionat başcanul, exprimîndu-şi speranţa că primele rezultate palpabile impulsionează echipa sa să continue lucrul cu dublă energie.

Başcanul i-a decorat pe cei trei predecesori ai săi (foştii başcani ai autonomiei) cu distincţia supremă a Găgăuziei - Ordinul Gagauz Yeri. Ordinele le-au fost conferite lui: Gheorghe Tabunşic, Dmitri Croitor şi Mihail Formuzal "pentru contribuţie considerabilă la fortificarea statalităţii poporului găgăuz".



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?