X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

KGB-ul din Transnistria neagă că ar fi lovit pensionarii ce protestau

10 aug. 2015,, 13:00   Societate
4700 1
Foto: vesti.md
Comitetul Securităţii de Stat al autoproclamatei RMN (KGB) neagă informaţia din presă, conform căreia la finele săptămânii trecute în centrul Tiraspolului oamenii legii au lovit pensionarii care protestau împotriva micşorării pensiilor.

Potrivit agenţiei "Infotag", unele surse media din Ucraina şi Moldova au scris că un grup de 15-20 bătrîni, de 65-75 ani, preponderent femei, în jur de ora 14.00-14.15 au încercat că ajungă în scuarul din faţa intrării principale a Sovietului Suprem. Cîţiva oameni aveau la ei pancarte, pe care încercau să le desfacă.

Însă paza clădirii şi angajaţii KGB din interior au venit în întîmpinarea grupului. Ei le-au luat pancartele şi au lovit manifestanţii cu bastoane de cauciuc.

KGB a apreciat "asemenea articole drept dezinformare, orientată spre destabilizarea situaţiei din RMN", numind-o "element al războiului informaţional împotriva Transnistriei".

"Infotag" precizează: Din cauza crizei financiar-economice din Transnistria, provocată, inclusiv, de menţinerea administrativă a cursului rublei locale la nivelul anului 2012, economia regiunii a ajuns într-o criză serioasă şi bugetul nu dispune de resurse nici pentru plăţile sociale. În asemenea condiţii autorităţile din februarie achită pensiile şi salariile în proporţie de doar 70%, promiţînd ca restul să le fie returnat pe măsură ce vor fi acumulate resurse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?