Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Se încing spiritele în dosarul fraudelor bancare: Leancă și Drăguțanu se acuză reciproc de interese ascunse

6 aug. 2015,, 14:42   Politică
4986 7

Se încing spiritele în dosarul fraudelor bancare: Leancă și Drăguțanu se acuză reciproc de interese ascunse
Foto : protv.md

„Guvernatorul BNM, Dorin Drăguțanu, dă dovadă de un tupeu incredibil”, astfel a reacționat fostul premier Iurie Leancă, după ce primul a declarat că de situația din sistemul bancar s-ar face vinovat atît Guvernul Gaburici, cît și Guvernul Leancă. În replică, fostul premier a spus că Dorin Drăguațu nu are calitatea morală și profesională să ocupe postul de guvernator, informează NOI.md.

„În loc să răspundă în fața societății și a organelor de drept pentru situația gravă în care se află sectorul bancar, el se lansează în declarații halucinante și justificări, în speranța că în felul ăsta va acoperi furturile care s-au făcut sub conducerea sa în sectorul bancar. Am spus de nenumărate ori că acest om nu are calitatea morală și profesională să ocupe postul de guvernator, însă se pare că în toți anii aceștia a știut să se facă util oricui a avut nevoie să «mulgă» sectorul bancar. Este inadmisibil că acest om încă se află la conducerea celei mai importante instituții financiare din țară, își permite să fie chiar arogant în spațiul public, să-i jignească pe deponenții și angajații celor trei bănci care urmează să fie lichidate, cu un cinism rar întîlnit”, susține Iurie Leancă.

Politicianul mai susține că faza a doua a investigației din sistemul bancar nu a avut loc pentru că ar fi fost blocată tocmai de Dorin Drăguțanu.

Menționăm că guvernatorul BNM a declarat astăzi că Iurie Leancă a fost la curent cu problemele din sistemul bancar, dar nu a întreprins nimic și chiar a ales să țină ostatică instituția.

„Din decembrie 2013 pînă septembrie 2014 au fost cel puțin 7 misiuni importante ale Băncii Mondiale și FMI în Moldova. În fiecare misiune, Guvernului și premierului i se spunea clar că situația se agravează dacă Guvernul nu oferă suport BNM și se intervine cu întîrziere, costurile finale vor fi mult mai mari. La una dintre întîlniri, un expert i-a spus domnului Leancă: «Dumneavoastră nu înțelegeți că țara voastră este prădată?»”, a spus Drăguțanu. Acesta a mai precizat că Leancă a discutat de mai multe ori cu Ilan Șor despre aceste probleme.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?