X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Chiulangii din Parlament: Democrații, campioni la absențe nemotivate

4 aug. 2015,, 12:15   Politică
2871 3

Chiulangii din Parlament: Democrații, campioni la absențe nemotivate
Foto: ziarulnational.md

Deputații democrați sunt lideri la capitolul absențe nemotivate de la ședințele în plen ale Parlamentului. Potrivit unor date prezentate de secretariatul Parlamentului, în sesiunea de primăvară-vară a Legislativului, democrații au acumulat 24 de absențe nemotivate, cele mai multe dintre toate fracțiunile parlamentare.

Tot la democrați se găsește și deputatul cu cele mai multe absențe, Nicolae Dudoglo, care a lipsit de 18 din cele 29 de ședințe în plen. Chiar dacă anunțase anterior că va degreva din funcție, mai întâi în timpul alegerilor pentru funcția de bașcan al Găgăuziei și apoi în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale, datele prezentate de secretariatul Legislativului arată că Dudoglo a trișat pentru a-și putea păstra fotoliul de deputat.

Democratul Vladimir Plahotniuc de asemenea a lipsit de la nouă ședințe în plen, trei dintre acestea fiind absențe nemotivate.

Și socialiștii au avut mai mulți deputați nedisciplinați. Deputatul Oleg Savva a chiulit de la zece ședințe în plen, iar Zinaida Greceanîi a lipsit de la nouă. Absențele acesteia au coincis cu perioada campaniei electorale pentru localele din iunie 2015.

La opt ședințe în plen nu a venit nici socialistul Victor Sorocean.

Cei mai disciplinați deputați sunt cei din fracțiunile PLDM și PL. Liberal-democrații au acumulat 22 de absențe, dintre care cele mai multe le are deputatul Valeriu Ghilețchi. Deputatul are patru lipse, trei dintre care au fost din cauza deplasărilor de serviciu.

La liberali cel mai mult a absentat de la ședințele în plen deputata Corina Fusu, cinci lipse și toate au fost motivate.

Precizăm că, în timpul sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului, deputații au adoptat 171 de acte legislative.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?