Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 513

Reniţă: România ne va scăpa de dependenţa de gazul rusesc

3 aug. 2015,, 09:00   Economie
3302 11

Foto: frontpress.ro

România este nu doar principalul partener strategic şi comercial al Republicii Moldova, dar şi ţara care ne va scăpa de dependenţa de gazul rusesc. Declaraţia aparţine fostului ambasador al Republicii Moldova în România, Iurie Reniţă, şi a fost făcută în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova”, transmite IPN.

„Sper ca anul 2017 să ne întîlnească cu preţuri reduse la gaze. A fost efectuat studiul de fezabilitate şi mai sînt 150 de milioane de Euro pentru ca gazoductul Iaşi-Ungheni să fie prelungit pînă la Chişinău. Acest lucru se va întîmpla cu concursul UE. Republica Moldova nu va mai fi dependentă de gazul rusesc. De asemenea, urmează să fie racordate reţelele electrice la cele româneşti”, a spus Reniţă.

Fostul ambasador susţine că relaţia moldo-română este una „euroconformă”. „Ceia ce s-a întîmplat pînă acum în relaţiile moldo-române demonstrează faptul că România este principalul nostru partener. Republica Moldova a obţinut succese mari cum ar fi abolirea regimului de vize şi semnarea Acordului de asociere, iar România a fost principalul susţinător al ţării noastre”, a declarat Reniţă.

Iurie Reniţă consideră că în ultima perioadă Chişinăul nu a avut un mesaj clar privind integrarea europeană şi relaţia cu Bucureştiul din cauza politicii incerte. „Trebuie să recunoaştem că din partea Chişinăului a fost un mesaj neclar. Dar noua guvernare va lichida acest lucru. Cert este că România este disponibilă să ajute Republica Moldova şi să o susţină pe calea integrării europene”, a spus fostul ambasador.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?