Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Socialiştii consideră că autorităţile încearcă să falimenteze „Calea ferată din Moldova”

31 iul. 2015,, 13:15   Societate
3090 2
Социалисты: власти намеренно пытаются разорить ГП "Железная дорога Молдовы"
Foto: socialistii.md
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) consideră că autorităţile intenţionat încearcă să falimenteze întreprinderea de stat "Calea Ferată din Moldova", relatează agenţia "Infotag".

Deputatul socialist Vasile Bolea a spus vineri, într-o acţiune de protest la Palatul Feroviarilor, că "deja de trei-patru luni angajaţii întreprinderii nu-şi primesc salariile".

Potrivit lui, CFM, care anterior era o întreprindere cu venituri mari, "în prezent se află într-o stare deplorabilă".

"Aceasta vorbeşte despre faptul că întreprinderea sau va fi închisă, sau falimentată, iar cele 10 mii de persoane angajate la întreprindere vor rămîne pe drumuri", a spus Bolea, dînd asigurări că "socialiştii vor întreprinde toate măsurile pentru a nu admite falimentarea întreprinderii şi ca oamenilor să le fie achitate salariile".

Deputatul şi membrul Comitetului executiv al PSRM Oleg Lipschi a spus că "oamenii, în pofida faptului că nu li se achită salariile, continuă să muncească şi se tem că vor fi concediaţi” și că „angajaţii întreprinderii afirmă că-şi doresc să lucreze, dar nu au bani nici pentru a ajunge la serviciu".

"Moldova a primit un credit de 110 milioane de euro pentru achiziţionarea trenurilor accelerate. Despre care trenuri poate fi vorba dacă în Moldova trenurile merg cu viteza medie de 35 km/h?", se întreabă Lipschi.

El consideră că după desemnarea noului guvern calea ferată a ajuns sub controlul liberalului Mihai Ghimpu şi acum va fi clar "din cauza cui vor avea loc fărădelegile şi cine va fi învinovăţit".

Lipschi a menţionat că "socialiştii vor urmări cu atenţie situaţia nu vor admite falimentarea întreprinderii şi concedierea muncitorilor".

La acţiunea de protest au participat circa 50 de manifestanţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?