X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Portul Ismail a inițiat transbordarea cerealelor din Moldova

31 iul. 2015,, 13:00   Economie
3495 2
Измаильский порт начал перевалку зерна из Молдовы
Foto: dumskaya.net
Portul Ismail din Ucraina a inițiat în calitate de experiment transbordarea noului tip de marfă în tranzit – a cerealelor din Moldova. Anunțul a fost făcut de directorul ÎS „Portul Comercial Maritim Ismail”, Andrei Erohin, relatează NOI.md cu referire la un comunicat difuzat de Administrația Porturilor Maritime din Ucraina.

Erohin a menționat că în acest an transbordarea cerealelor din Moldova prin Ismail va fi efectuată în calitate de experiment pentru a valorifica capacitățile portului. „Cerealele în tranzit constituie punctul nostru forte în viitor”, a specificat Andrei Erohin.

Potrivit lui, partea majoră a cerealelor va ajunge din Autonomia Găgăuză. Deja au fost atinse înțelegerile cu partenerii de la Comrat. Totodată, cerealele vor fi încărcate și de pe alt teritoriu al Moldovei. Erohin a precizat că, anual, din Moldova sînt exportate circa 1,5 milioane de tone de cereale, iar apacitățile Portului Giurgiulești sînt insuficiente pentru transbordarea unui astfel de volum.

„Noi sîntem capabili să transbordăm circa 300 de tone de cereale”, a menționat directorul Portului Ismail.

Pentru transbordarea cerealelor, în Portul Ismail va fi construit un elevator. Există anumite progrese în acest proiect, chiar a fost selectat locul pentru construcția obiectului. Anterior Moldova transborda cerealele fie prin propriul Port Giurgiulești, fie prin Portul Reni (Ucraina).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?