X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Socialiștii despre potențialul ministru al Educației: Nu are experiența necesară

30 iul. 2015,, 16:06   Politică
4764 7

Socialiștii despre potențialul ministru al Educației: Nu are experiența necesară
Foto : tsn.md

Deputații socialiști au criticat aspru candidatura propusă de coaliția de guvernare pentru funcția de ministru al Educației. În opinia lor, liberala Corina Fusu nu are pregătirea necesară pentru fi desemnată în acest post. Acuzațiile au stîrnit reacții aprinse în Parlament din partea liberalilor, informează NOI.md.

„Cum doamna Fusu, neavînd experiență în domeniu, care este o unionistă înflăcărată și zilnic se ocupă cu propaganda eliminării statului Republica Moldova, care s-a pronunțat împotriva Codului educației, va face față problemelor din domeniu?”, a întrebat socialistul Vlad Batrîncea.

În replică, candidatul la funcția de premier, Valeriu Streleț, a precizat că Fusu deține aptitudinile necesare pentru a continua reformele inițiate de Maia Sandu.

„Cu toată stima, doamna Fusu a realizat mult mai mult pentru țară, pentru democrație și cultură decît ați reușit să faceți dumneavoastră. Sînt sigur că va reuși în misiunea dificilă care îi revine”, a spus Streleț.

„Domnule Batrîncea, am într-adevăr o experiență bogată în domnul mass-media, dar și în cel al educației. Am activat în Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport şi mass-media de mai mult timp, inclusiv în calitate de președintă și vicepreședintă”, a spus, la rîndul său, Corina Fusu.

Deputații socialiști nu s-au lăsat însă convinși de argumentele acesteia. „Îmi pare rău de ce ne așteaptă cu o astfel de persoană în fruntea ministerului, iarăși venim cu experimente în domeniul educației”, a spus Bătrîncea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?