X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Comuniştii au cerut amînarea examinării "pachetului agricol"

30 iul. 2015,, 16:00   Economie
2259 0
Коммунисты потребовали переноса рассмотрения "сельскохозяйственного пакета"
Foto: inprofunzime.md
Deputaţii din Partidul Comuniştilor (PCRM) au cerut joi să fie amînată examinarea "pachetului agricol" promis fermierilor, din cauza absenţei unei hotărîri de guvern.

Potrivit agenţiei "Infotag", deputatul Petru Porcescu a spus că PCRM nu renunţă la examinarea documentului, însă discutarea acestuia fără avizul Cabinetului de miniştri este lipsită de sens.

El a fost sprijinit de colegul de fracţiune Oleg Reidman, în a cărui opinie tentativa de a discuta proiectele este o manifestare a standardelor duble.

"Cînd noi propunem să fie discutate proiecte sociale, voi refuzaţi din cauza absenţei hotărîrii Guvernului. Iar discutarea "pachetului agricol", fără asemenea hotărîre, nu vă creează probleme. Nu este nimic mai mult decît standarde duble şi o abordare nefuncţională a discutării proiectelor de lege", a spus el.

În pofida protestului comuniştilor, deputaţii au decis să păstreze proiectele de lege pe ordinea de zi cu ulterioara discutare.

Anterior, discutarea pachetului a generat critici şi la şedinţa Comisiei parlamentare pentru economie, buget şi finanţe. Unii deputaţi din AIE-3 şi-au argumentat decizia prin lipsa reprezentanţilor Ministerului Agriculturii care ar putea explica semnificaţia modificărilor.

"Prerogativa elaborării unor asemenea documente ţine de competenţa Guvernului. Nu este corect ca noi să examinăm "pachetul agricol" fără avizul Guvernului", a spus liberal-democratul Chiril Lucinschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?