Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Muravschi: Nu ne putem aștepta la nicio îmbunătățire majoră

29 iul. 2015,, 09:40   Economie
3656 1
Муравский: Никаких серьезных улучшений ждать не приходится
Foto: news.mail.ru
„Această declarație ne permite să facem concluzia că nu ne putem aștepta la nicio îmbunătățire majoră, a scris pe rețelele de socializare ex-ministrul Economiei, Alexandru Muravschi, comentînd anunțul făcut de candidatul la postul de prim-ministru al Moldovei, Valeriu Streleț, precum că unul dintre cele mai importante obiective ale Guvernului este restabilirea relațiilor cu FMI, relatează NOI.md.

„Bineînțeles că restabilirea relațiilor cu FMI, BM și UE este importantă. Și bugetul Moldovei are nevoie de suplimentare financiară din exterior. Dar dacă nu vor fi efectuate schimbări radicale în politica internă, atunci noi vom continua să fim dependenți de mijloacele financiare ale donatorilor fără niciun progres. Și de aceea, în pofida importanței restabilirii relațiilor cu FMI, Guvernul trebuie să aibă și alte priorități”, și-a explicat poziția Alexandru Muravschi.

În opinia lui, astăzi principala prioritate a Guvernului este „formarea la populație a încrederii față de instituțiile administrației publice și eficientizarea activității lor”. Iar pentru aceasta „în cei mai restrînși termeni trebuie să fie revizuite numărul, structura și funcțiile ministerelor, departamentelor și agențiilor”.

„Partea majoră a funcțiilor cu caracter de reglementare, precum și a celor de prestare a serviciilor trebuie lichidată sau transmisă organizațiilor de autoreglementare din sectorul privat. Este necesar să se asigure transparența și simplificarea procedurii de elaborare și adoptare a deciziilor de către organele administrației publice (Acordul privind crearea Alianței este orientat dimpotrivă spre birocratizarea mai sporită a acestui proces). Sincer vorbind, toate acestea ar trebui să fie însoțite de măsuri agresive pentru combaterea corupției, o parte din care le-a expus Maia Sandu. Adică astăzi obiectivul numărul unu este crearea sistemului, numit good governance. Dacă nu va fi făcut acest lucru, atunci toate declarațiile candidatului la postul de premier, la fel ca și toate propunerile de caracter social-economic expuse în Acord vor rămîne vorbe absolut goale și frumoase, iar țara tot mai repede va aluneca într-o stare de degradare completă”, a opinat Muravschi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?