X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

În satul Coșnița a fost lansat un sistem de irigare în baza mijloacelor oferite de SUA

28 iul. 2015,, 15:15   Economie
2505 0

Vicepreședintele adjunct al MCC în vizită în Moldova
Foto: mca.gov.md

Vicepreședintele adjunct al Corporației Provocările Mileniului (MCC) Fatema Sumar și Directorul administrativ al MCC Jonathan Brooks au vizitat Moldova în perioada 24-25 iulie 2015 pentru a monitoriza progresele înregistrate de Programul Compact al MCC și a atesta impactul acestuia asupra vieții miilor de beneficiari din intreaga țară.

Delegația MCC, împreună cu Însărcinatul cu Afaceri a.i. Ambasadorul Martha Campbell și Ministrul interimar al Agriculturii Ion Sula, au lansat în Coșnița cel mai mare sistem de irigare din cele reabilitate de MCC, alături de agricultorii care beneficiază de sistemele îmbunătățite. Sistemul reprezintă o investiție de aproximativ 13,8 milioane dolari și cu o perioadă de exploatare de peste 50 ani, ajutând fermierii din Moldova să crească culturi de valoare mai înaltă pentru a fi competitivi pe piețele regionale.

În cadrul evenimentului, Vicepreședintele Sumar a subliniat importanța întreținerii infrastructurii unui grup de fermieri și membri ai Asociației utilizatorilor de apă. Sistemul din Coșnița este unul din cele 10 sisteme de irigare reabilitate prin intermediul Proiectului de tranziție la agricultura performantă în valoare de 122,8 milioane dolari al Programului Compact.

MCC Compact este o investiție strategică de 262 milioane dolari de la Guvernul SUA în perioada 2010-2015, care urmărește să contribuie la reducerea sărăciei prin promovarea creșterii economice, reabilitarea infrastructurii rutiere, precum și susținerea tranziției la agricultura de valoare înaltă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?