Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Negruţa are dubii în privinţa sincerităţii formării noi coaliţii pro-europene

23 iul. 2015,, 16:00   Politică
3000 1
Негруца сомневается в искренности новой проевропейской коалиции
Foto: tribuna.md
Fostul ministru al Finanţelor, Veaceslav Negruţa, consideră că noua alianţă pro-europeană PLDM-PDM-PL nu va aduce Moldovei rezultatele scontate, "deoarece ţara deja a văzut rezultatele activităţii celor trei partide pro-europene".

Potrivit agenţiei "Infotag", Negruţa a scris pe blogul său că nu există diferenţă între Alianţa pentru Integrare Europeană-2, creată în 2010 şi cea din 2015 - AIE-3.

"În 2010 s-a născut în chin o alianţă între 3. În 2015 situaţia se repetă. Sau pentru ce, totusi, s-au cheltuit 5 ani? Pentru nimicuri, pentru spectacol cu/şi despre cei 3 - eroii şi trădătorii viselor din cei 5 ani", s-a indignat fostul ministru.

Potrivit spuselor sale, ţara a plătit mult prea mult pentru alianţa pro-europeană, dar "nu se ştie mergem în trecut sau în viitor".

Fostul deputat al Parlamentului din partea Partidului Liberal Reformator, Valeriu Saharneanu, de asemenea, a criticat formarea noii majorităţi pro-europene.

"E sfârşit de iulie 2015 şi Republica Moldova nu are încă n guvern plenipotenţiar. De luni bune, în fiecare zi, agenţiile de ştiri insistă să ţină opinia publică la curent cu aşa numitele negocieri în angajarrea formării unei majorităţi de guvernare. În realitate, nişte hărjoneli desgustătoare dintre cele trei partide pseudo-proeuropene. discuţiilor dintre cele trei partide nu se pune problema constituirii unui guvern care să reprezinte interesele generale ale statului şi cetăţenilor lui. Ceea ce se ştie cu siguranţă este faptul că trei candidaţi încearcă să se înţeleagă între ei în problema reîmpărţirii pârghiilor de control asupra statului şi cetăţenilor. Pentru ei statul înseamnă o afacere şi contează mult cât de mare este bucata care le revine", a scris el pe blogul său.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?