Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Fiul şefului departamentului de Interne de la Tiraspol, reţinut în Grecia

21 iul. 2015,, 14:32   Societate
4871 0

Сына "министра" внутренних дел Приднестровья задержали в Греции
Foto: point.md

Fiul aşa-numitului ministrul de Interne de la Tiraspol a fost reţinut în Grecia, la solicitarea poliţiei din Moldova. Maxim Kuzmiciov era anunţat în urmărire internaţională. Informaţia a fost confirmată pentru Publika TV de către şeful biroului din Moldova al Interpol, Fredolin Lecari.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei, Maxim Kuzmiciov este acuzat de şantaj şi de crearea unei grupări criminale. El riscă până la 15 ani de închisoare.

Tânărul în vârstă de 25 de ani a fost arestat pe Aeroportul din capitala Greciei, Atena, şi încă nu a fost extrădat. Fiul aşa-numitului ministrul de Interne de la Tiraspol este șeful direcției de combatere a corupției din stânga Nistrului şi se afla în vacanță în Grecia.

Presa menţionează că el figurează în dosarul "Vitalie Beșleagă", consilier local din Varnița și proprietarul unei fabrici de apă minerală, care a fost arestat în noiembrie 2013 de către administrația transnistreană.

Cum comentează unii experţi situaţia:

"Este important ca autorităţile din Moldova să aibă argumente ferme pentru a nu permite instituirea unui nou regim de vize, ori ca Moscova să "strige". Tiraspolul va răspunde prin "lovituri" asupra şcolilor care se subordonează Chişinăului, fermierilor care îşi strâng acum roada şi cetăţenilor care trec prin punctele de control", a declarat fostul membru al Comisiei Unificate de Control, Ion Leahu.

"Este important ca să fie extrădat în Moldova şi să nu fugă pe drum încoace cumva", a spus juristul Asociaţiei Promo-Lex, Pavel Postică.

"Acesta a fost dat în căutare internaţională în 2014 de către Inspectoratul de Poliţie Bender, prin Interpol. La 20 iulie a fost reţinut pe Aeroportul Internaţional din Atena. Nu se cunoaşte cum a ieşit din regiune, însă cu siguranţă nu prin Moldova. Convenţia cu privire la extrădare prevede că procesul de transfer al reţinuţilor durează 40 de zile", a precizat adjunctul şefului Centrului pentru interacţiune poliţienească internaţională din Chişinău, Viorel Ţentiu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?