Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Rogozin lansează noi atacuri dure la adresa Moldovei

12 iul. 2015,, 12:15   Politică
18298 43

Foto: curentul.md

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, cunoscut deja pentru retorica sa belicoasă, a lansat sâmbătă atacuri dure la adresa Republicii Moldova, dar și a guvernatorului regiunii Odesa, Mihail Saakașvili.

Vorbind despre situația din regiunea separatistă din stânga Nistrului, Rogozin a declarat că transnistrenii vor avea parte de tot sprijinul Rusiei și că Moscova nu va permite că „pacificatorii” săi să fie „călcați în picioare”.

Acesta a criticat autoritățile de la Chișinău, spunând că în Moldova „e o ceață totală la nivelul puterii”.

„Acolo niciodată nu ai cu cine să vorbești. Totuși eu sper într-un dialog cu Chișinăul asupra problemei transnistrene. Dacă Moldova, acolo unde majoritatea judecătorilor de la Curtea Constituțională sunt cetățeni români, va alege calea unirii cu România, Transnistria desigur va deveni un stat independent”, a declarat Rogozin în timpul unei prelegeri la Universitatea din Voronej.

Oficialul rus a spus că Transnistria are probleme și din cauza țării vecine, Ucraina, aducând critici dure la adresa guvernatorului regiunii Odesa, Mihail Saakașvili, pe care l-a numit „idiot” și „psihopat”.

„Este în stare de orice. El a distrus Georgia în 2008, lansând atacul din Osetia de Sud. Este un tip imprevizibil. Este dificil de anticipat lucrurile atunci când ai de a face cu persoane ca Saakașvili sau premierul Ucrainei, Arseni Iațeniuk”, a mai spus vicepremierul rus.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?