X 
Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Soarta coaliției PD-PLDM-PL va fi decisă luni

11 iul. 2015,, 16:45   Politică
5449 7

Foto: deschide.md

Suspansul din negocierile pentru crearea unei coaliții majoritare PLDM-PDM-PL vă dura nu mai mult de doua zile. Surse avizate susțin ca liderii celor trei formațiuni politice vor avea luni o întrevedere decisiva în acest sens.

Discuțiile de luni, spun sursele noastre, vor fi anticipate de altele, strict secrete, care se vor desfășura în acest weekend. Negocierile au și început, încă de vineri seara, când Mihai Ghimpu s-a întâlnit cu Marian Lupu, în timp ce liderul PLDM, Vlad Filat, era plecat în Croația, la întrevederea la Victoria Nuland.

Sursele Deschide.MD comunică, de asemenea, ca o întorsătură neașteptată a lucrurilor este puțin probabilă și nicidecum nu ar depinde de rezultatele vizitei lui Vlad Filat în Croația.

Vom aminti că, acum două zile, același Filat se declara convins că până luni Republica Moldova va avea o coaliție pro-europeană, care să permită demararea imediată a negocierilor cu Fondul Monetar Internațional, fără să ofere însă și alte detalii. La fel, preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a dat asigurări că soarta Guvernului va fi hotărâtă în câteva zile, iar până la sfârșitul lunii Cabinetul de miniștri va fi învestit.

Dar, în ajun, liderul PLDM a făcut o vizită ferită de ochii presei în Croația, unde a întreprins un turneu diplomatic subsecretarul de Stat al SUA, Victoria Nuland, pentru a o convinge că anume el, Vlad Filat, merită să devină din nou premier.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?