Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

Bride, despre auditul la cele trei bănci problematice și stabilirea fraudei (VIDEO)

9 iul. 2015,, 17:15   Economie
3429 1
Бриде об аудите в трех проблемных банках и определении мошенничества
Foto: esp.md
Vicepremierul în exercițiu, ministrul Economiei, Stephane Bride, a venit la conferința de presă dedicată împlinirii unui an de la semnarea Acordului de comerț liber dintre Moldova și UE pregătit nu doar la acest subiect, ci și pentru a răspunde la acuzațiile privind calitatea auditului efectuat sub conducerea lui la cele trei bănci problematice de către firma „Grand Thornton Moldova”, informează NOI.md.

Stephane Bride aștepta această întrebare și a răspuns oarecum vag: „Cunosc acest subiect foarte puțin sau foarte mult, cum doriți. Voi face cîteva precizări generale cu privire la acest audit. Este o activitate foarte tehnică, reglementată și complicată”. După aceasta Bride s-a referit la legislația moldovenească, citînd detaliat Legea cu privire la audit și Legea cu privire la instituțiile financiare, precum și la standardul internațional de audit SIA 240, care este valabil în țara noastră.

În linii generale, esența este că scopul auditului este foarte limitat, se verifică doar raportul financiar anual și auditorul este obligat să păstreze confidențialitatea informației primite, în afară de informația care prezintă interes public (se publică pe site). Astfel, de informație completă pot beneficia doar persoanele abilitate în cadrul anchetei.

Totuși, Bride a recunoscut că auditorul trebuie să informeze Banca Națională a Moldovei despre orice escrocherii din partea angajaților băncii, însă auditorul nu poate stabili daca escrocheria a avut loc sau nu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?