X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Golovatiuc: Politica creditelor externe va asemăna Moldova cu Grecia

8 iul. 2015,, 13:56   Economie
2715 1
Foto: actualitati.md
Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova susține că stabilitatea bugetului republicii depinde în exclusivitate de finanțarea externă.

Dacă Moldova va continua politica împrumuturilor externe, consumului și importului, pe ea o așteaptă soarta Greciei, a declarat în studioul Sputnik Moldova deputatul, doctorul în economie Vladimir Golovatiuc.

„Situația din Grecia este într-adevăr complicată din punct de vedere economic, dar și financiar. Acest lucru arată tuturor țărilor, în special celor cu economia în tranziție, și cu așa-numitele piețe în curs de dezvoltare, și nu cu piețe dezvoltate, ce anume poate să se întîmple cu ele atunci cînd pășesc pe această cale, bazată pe consum, import și împrumuturi externe. Și nu are importanță sînt acestea credite sau granturi. Acest lucru reflectă viitorul acestor țări. Perspective are doar statul care dezvoltă propria economie, propria producție, și nu trăiește în baza modelelor și rețetelor străine”, a spus interlocutorul.

Previziunile economice ale Moldovei pe acest an nu sînt cele mai îmbucurătoare. Ministerul Finanțelor susține că stabilitatea bugetului țării depinde în exclusivitate de finanțarea externă. Prim-ministrul în exercițiu, Natalia Gherman, a propus „să se strîngă curelele”. Autoritățile se află în așteptarea asistenței din partea donatorilor externi. Fondul Monetar Internațional nu intenționează să susțină negocieri pînă cînd în Moldova nu va fi format un guvern nou. Discuțiile pe marginea noului acord cu această organizație financiară internațională vor fi extrem de complicate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?