Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Deputații și reprezentanții Ministerului Finanțelor vor discuta amendamentele la politica bugetar-fiscală

7 iul. 2015,, 17:15   Economie
2816 1
Депутаты и представители Минфина обсудят поправки в бюджетно-налоговую политику
Foto: newsmoldova.md
Comisia parlamentară economie, buget și finanțe va institui un grup de lucru care va discuta cu reprezentanții Ministerului Finanțelor propunerile deputaților privind modificarea legislației fiscale în cadrul elaborării politicii bugetar-fiscale pe anul 2016, informează NOI.md.

Decizia respectivă a fost luată astăzi, în cadrul examinării inițiativei legislative a unui grup de deputați PSRM, care prevede modificarea Codului fiscal prin introducerea unor prevederi pentru perfecționarea procesului de impozitare a persoanelor fizice, reducerea poverii fiscale pentru persoanele fizice cu venituri mici și medii. În particular, se prevede implementarea unui sistem de impozitare de trei niveluri (7%, 17% și 25%) în loc de cel actual (7% și 18%), precum și ajustarea graduală a scutirilor personale la minimul de existență. Inițiativa legislativă a socialiștilor a fost avizată negativ de Guvern. Totodată, unele prevederi (stabilirea ratei zero la impozitul pe venit pentru producătorii agricoli la reinvestirea acesteia în agricultură) au fost susținute în cadrul elaborării de către comisia parlamentară specială a setului de legi pentru susținerea producătorilor agricoli.

În cadrul ședinței Comisiei s-a menționat că deputații PSRM, dar și parlamentarii din alte fracțiuni, mai au multe propuneri privind modificarea Codului fiscal. În final, s-a decis instituirea unui grup de lucru special, pentru a discuta direct aceste inițiative cu reprezentanții Ministerului Finanțelor care participă la elaborarea politicii bugetar-fiscale pe anul 2016. Propunerile vor fi examinate în contextul elaborării acestui document.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?