Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Recomandările medicilor și salvatorilor pentru perioada caniculară

7 iul. 2015,, 10:55   Societate
2583 1
Врачи и спасатели призывают граждан воздержаться от прогулок в дневное время суток
Foto: a1.ro
Medicii recomandă cetăţenilor să se abţină, pe măsura posibilităţilor, de la plimbări la amiază şi cît mai puţin să stea la soare, relatează Infotag cu referire la Centrul Naţional de Sănătate Publică.

Serviciul Hidrometeorologic a declarat pentru perioada 6-10 iunie cod portocaliu de caniculă. În legătură cu acest fapt, medicii îndeamnă cetăţenii să se abţină de la plimbări şi să folosească creme protectoare. De asemenea, pe timp de noapte să lase geamurile deschise, iar pe timp de zi – închise, cît mai puţin posibil să fie folosite în casă aparatele electrice. În lista de recomandări mai figurează excluderea eforturilor fizice, consumul sporit de apă, duşurile dese şi renunțarea completă la consumul de alcool.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale îndeamnă cetăţenii să evite focul deschis, deoarece lipsa de umiditate în aer poate deveni cauza incendiilor forestiere. De asemenea, salvatorii recomandă pentru odihnă lacurile amenajate, unde sînt salvatori şi să nu consume alcool în timpul odihnei.

Agenţia pentru Protecţia Drepturilor Consumatorilor îndeamnă cetăţenii să fie mai atenţi în momentul procurării produselor alimentare, să verifice minuţios data fabricării, precum şi lista ingredientelor din care este fabricat produsul. Totodată, nu se recomandă procurarea produselor alimentare în puncte comerciale neautorizate.

Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe parcursul săptămînii se prevede creşterea temperaturii aerului pînă la 37 de grade Celsius.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?