Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Filat: Propunerea înaintată de Voronin nu poate fi realizată

3 iul. 2015,, 11:17   Politică
5674 4

Filat: Propunerea înaintată de Voronin nu poate fi realizată
Foto : replika.md

Comentînd apelul lansat de liderul PCRM, Vladimir Voronin, privind formarea unui guvern tehnocrat, cu aportul tuturor fracțiunilor parlamentare, liberal-democratul Vlad Filat a precizat că această idee nu poate fi pusă în aplicare. Potrivit politicianului, Republica Moldova nu are nevoie de un simplu guvern, dar de o guvernare care să se bucure de sprijin politic, notează NOI.md.

„Eu sper că propunerea dumnealui este una sinceră, avînd în vedere situația dificilă prin care trece țară. Nu am avut discuții cu domnul Voronin la acest capitol, dar nu văd cum poate fi materializată această idee. Republica Moldova are nevoie de guvernare, nu are nevoie de guvern pur și simplu, o guvernare care are capacitatea exercitării, nu mimării puterii în stat, are nevoie de sprijin politic, iar acest sprijin se face prin intermediul partidelor. Nu văd cum un guvern luat de peste tot și pe alocuri de neunde să poată să rezolve probleme, mergînd în același rînd spre Uniunea Europeană și Uniunea Vamală”, a explicat Filat în cadrul unei emisiuni la Național 4.

Politicianul a ținut să precizeze că, cel mai probabil, noul executiv va fi învestit pînă la finele lunii iulie, astfel încît să fie prevenită o eventuală catastrofă financiară. Potrivit lui, pentru a asigura finanțarea din partea FMI, a Băncii Mondiale și a UE, Moldova trebuie să aibă cît mai curînd un guvern. „Este nevoie să obţinem acest «certificat de sănătate», care să-i determine pe investitori să vină la noi. În caz contrar, ne vom confrunta cu o catastrofă financiară”, a spus Filat.

Potrivit politicianului, primele discuții cu colegii din PD și PL denotă că există voință politică pentru formarea unei coaliții. „Acum urmează să ne înţelegem asupra mai multor probleme, inclusiv alegerea preşedintelui, pentru ca pe parcursul guvernării să nu apară divergenţe”, a punctat Filat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?