X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Fisc-ul din Moldova au marcat jubileul de un sfert de secol (VIDEO)

1 iul. 2015,, 18:00   Societate
3019 0
Четвертьвековой юбилей отметили налоговики Молдовы
Foto: fisc.md
Pe 1 iulie, la Palatul Republicii a avut loc ceremonia solemnă de marcare a celei de-a 25-a aniversări a Inspectoratului Fiscal Principal de Stat (IFPS) al RM, relatează NOI.md. Angajați Fisc-ului au fost felicitați de Premierul în exercițiu, Natalia Gherman, ministrul Finanțelor Anatol Arapu, reprezentanții organelor fiscale din Azerbaidjan, România și Suedia.

Celebrarea a început sub sunetele Imnului de Stat al Moldovei, după care a urmat Imnul IFPS. După cum a menționat prezentatorul, Serviciul Fiscal modern al RM este un atribut plenipotențiar și instrument al statului, care dispune de abilitățile și toate simbolurile cuvenite, cum sînt statutul, imnul și stema.

„Perfecționarea administrării fiscale și implementarea standardelor europene moderne ale procedurilor fiscale este un proces continuu și ireversibil care a stat la temelia Serviciului Fiscal Principal de Stat al Moldovei, a spus în mesajul de salutare șeful IFPS al RM, Ion Prisăcaru. Puțin peste zece ani în urmă în bugetul de stat se acumulau 2,5 miliarde de lei, cu o insuficiență oficială de 1,7 miliarde. Iar acum încasările bugetare anuale depășesc 20 miliarde de lei”, a menționat Prisăcaru.

Șeful IFPS le-a mulțumit angajaților organelor fiscale pentru munca prodigioasă, iar oaspeților celebrării – pentru susținere. Ion Prisăcaru a specificat, în deosebi, rolul ex-premierului Moldovei Valeriu Muravschi, care la începutul anilor 90 din secolul trecut a reușit să consolideze organele fiscale și să obțină transformarea lor într-un serviciu vamal modern. Prisăcaru a mai spus că cu prilejul jubileului IFPS a editat Cartea Aurie de Memorie și a emis o medalie de comemorare. Primii care au beneficiat de noutatea numismaticii Moldovei au fost Prim-ministrul în exercițiu, Natalia Gherman, ministrul Finanțelor, Anatol Arapu, și toți oaspeții de onoare ai festivității. În afară de aceasta, fiecărui șef al inspectoratului fiscal teritorial i se va înmîna distincția comemorativă.

Natalia Gherman care la fel a rostit un mesaj de felicitare, le-a mulțumit angajaților instituției pentru rezultatele înalte și a dorit IFPS succese în modernizarea și dezvoltarea ulterioară.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?