Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Dron: Țara se află în pragul unui colaps, iar politicienii își permit să amîne negocierile

24 iun. 2015,, 12:55   Politică
2818 0

Dron: Țara se află în pragul unui colaps, iar politicienii amînă negocierile
Foto : ipn.md

Președintele Asociației Obștești „Justiție și Dreptate”, Ion Dron, susține că desfășurarea alegerilor locale nu poate servi drept temei pentru amînarea procedurilor de învestire a unui nou Guvern. Contactat de NOI.md, juristul a declarat că decizia clasei politice de a începe negocierile după turul II de scrutin este anormală și nu face decît să prelungească starea de incertitudine în care se află țara.

„De ce ar trebui să așteptăm rezultatele alegerile locale, în condițiile în care țara nu are guvern. Acest scrutin îi privește pe cei care administrează treburile locale, nu înțeleg de ce puterea centrală trebuie să aștepte. Nici președintele și nici parlamentului încă nu au inițiat discuții în vederea formării unui nou guvern. Ne aflăm în ajunul unui naufragiu, iar politicienii doar adîncesc starea de incertitudine. Probabil ei au alte viziuni despre cum se face politică, pentru că urmăresc alte scopuri, de a se îmbogăți. Toate schemele și acțiunile lor se învîrt în jurul acestei paradigme ”, a precizat Ion Dron.

Potrivit juristului, un scenariu optim pentru Moldova ar fi crearea unei coaliții proeuropene largi, cu participarea PCRM. Expertul afirmă că o asemenea alianță politică ar consolida și mai mult cetățenii în jurul ideii de integrare europeană și ar garanta stabilitatea acestui curs.

„Dacă cei de la putere ar fi fost niște politicieni valabili și ar urmări doar interesul național, atunci ar trebui să formeze o astfel de coaliție. PCRM este primul partid care a stabilit vectorul european, încă în 2004, iar acum are numai de pierdut grație faptului că a șovăit după alegerile parlamentare. Nu înțeleg de unde vine această ezitare, cred că nu este în beneficiul țării”, a menționat Dron.

Întrebat cînd totuși am putea avea un nou executiv, Ion Dron a precizat că formularea anumitor prognoze este inutilă, în condițiile în care acțiunile guvernanților noștri nu se înscriu în nicio logică politică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?