X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Moldova marchează 25 de ani de la adoptarea Declarației de Suveranitate (VIDEO)

23 iun. 2015,, 13:02   Politică
3024 2

Moldova marchează 25 de ani de la adoptarea Declarației de Suveranitate (VIDEO)
Foto: noi.md

Astăzi, Republica Moldova are nevoie de unitate în gîndire și năzuințe. Declarația aparține președintelui Nicolae Timofti și a fost făcută cu ocazia consemnării a 25 de ani de la adoptarea Declarației de suveranitate a Republicii Moldova. Evenimentul, desfășurat la Palatul Republicii, i-a reunit pe reprezentanții Asociației „Parlamentul – 90”, pe foști și actuali demnitari de stat. La reuniune a participat și primul președinte, Mircea Snegur, informează NOI.md.

„Adoptarea Declarației de suveranitate acum 25 de ani a fost o prefațare a Declarației de independență. În condițiile anului 1990, de instabilitate politică pronunțată și viitor incert, voința poporului a fost îndeplinită de Sovietul Suprem. Pentru prima dată erau acordate garanții și șanse juridice egale tuturor cetățenilor, partidelor politice, organizațiilor publice pentru a participa la administrarea treburilor publice. Astăzi, aici acasă, avem nevoie de unitate în gîndire, în năzuințe pentru realizarea demersului de integrare europeană”, a precizat Timofti.

Spicherul Parlamentului, Andrian Candu, a declarat, la rîndul său, că adoptarea Declarației de suveranitate a fost un act de responsabilitate civică majoră din partea deputaților primului parlament și un prim pas spre obținerea independenței și afirmarea pe arena internațională.

„Traseul acestor 25 de ani pentru Moldova nu a fost unul dintre cele mai ușoare. Astăzi obiectivul nostru major este integrarea europeană, dar pentru asta avem nevoie de realizat un program intens de reforme. Sîntem datori să depunem efort maxim pentru a realiza idealurile noastre”, a declarat Candu.

Precizăm că pe 23 iunie 1990 deputaţii Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti au adoptat cu unanimitate de voturi Declarația de suveranitate a ţării. Documentul a stat la baza Declaraţiei de independenţă şi la elaborarea primei constituţii a Republicii Moldova.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?