Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

O delegaţie a Serviciului Sanitar „Rospotrebnadzor” soseşte în Moldova

19 iun. 2015,, 12:15   Economie
3709 6
Делегация Роспотребнадзора едет в Молдову
Foto: tvc.ru
O delegaţie a experţilor Serviciului Sanitar Rus „Rospotrebnazor” se va afla în Moldova la 22-24 iunie şi va inspecta întreprinderile din ramura conservelor care prevăd să livreze conservele de fructe şi legume produse de ele pe piaţa rusească, relatează NOI.md. Acest fapt se menţionează în scrisoarea expediată de Ambasada Federaţiei Ruse în Moldova Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Moldovei. Vizita experţilor Serviciului „Rospotrebnadzor” este efectuată în urma unei înţelegeri cu Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare al Moldovei, pentru a se familiariza cu activitatea întreprinderilor moldoveneşti de producere a conservelor de fructe şi legume.

La Chişinău delegaţia Serviciului „Rospotrebnadzor” prevede să susţină întrevederi cu membrii Comisiei parlamentare de profil pentru agricultură şi industria alimentară a Ministerului de resort şi specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor. Experţii ruşi vor vizita întreprinderile care prevăd să livreze conservele de fructe şi legume în Rusia, inclusiv cele din Găgăuzia.

Şeful Ministerului Agriculturii al Moldovei, Ion Sula, a declarat că la dispoziţia experţilor ruşi vor fi puse mostrele de conserve de fructe şi legume moldoveneşti şi ei vor putea să se convingă că acestea corespund tuturor normelor şi standardelor de calitate, şi Moldova speră să reia exportul lor în Rusia. Totodată, Moldova se pronunţă pentru asigurarea accesului pe piaţa rusească a tuturor întreprinderilor ei, care respecte normele fitosanitare şi veterinare de calitate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?