X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

În România se desfășoară exerciții ale forțelor pentru operații speciale

17 iun. 2015,, 18:40   Societate
3083 0
Международные учения подразделений специального назначения проходят в Румынии
Foto: army.md
Militarii Batalionului cu destinație specială „Fulger” al Armatei Naționale a Republicii Moldova participă la exercițiul multinațional al forțelor cu destinație specială „ROUSOFEX”, informează NOI.md.

Un grup de militari din Batalionul cu destinație specială „Fulger” al Armatei Naționale a Republicii Moldova participă la exercițiul multinațional al forțelor cu destinație specială „ROUSOFEX 15”, care se desfășoară în perioada 16-26 iunie, în România.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Apărării al Republicii Moldova, la aplicații participă circa 1500 de militari ai forțelor cu destinație specială din Bulgaria, Georgia, Moldova, Polonia, România, SUA și Turcia.

Scopul exerciţiului este de a antrena structurile forțelor cu destinație specială pentru planificarea, organizarea, conducerea şi executarea unei operaţii speciale independente.

Exerciţiul multinaţional se desfășoară în garnizoanele Bacău, Brăila, Buzău şi Constanţa, poligoanele de la Babadag şi Capu Midia, aerodromurile din Bacău, Boboc, Ianca şi „Mihail Kogălniceanu”. În cadrul exercițiului militar militarii conlucrează cu structuri ale MAI al României și compania comercială „OMV Petrom”.

Concomitent, un alt contingent al Armatei Naționale format din 41 de militari participă la exercițiul militar internațional „Mission Readiness Exercise”, care se desfășoară în perioada 10-30 iunie, în Hohenfels, Germania.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?