X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

PLDM și PDM au obţinut cele mai multe mandate de primar în primul tur al alegerilor

16 iun. 2015,, 12:45   Politică
3088 1
ЛДПМ и ДПМ получили наибольшее количество мандатов примаров в первом туре
Foto: politics.md
Partidul Liberal Democrat şi Partidul Democrat au obţinut cele mai multe voturi în primul tur al alegerilor locale, desfăşurate duminică.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la datele oficiale ale Comisiei Electorale Centrale, PLDM a cîştigat alegerile primarului în 181 de localităţi, iar PDM – în 147.

Partidul Comuniştilor a obţinut 31 de mandate de primar, Partidul Socialiştilor – 22, Partidul Liberal – 13, blocul electoral "Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă" – 7, "Partidul Nostru" – 2, Mişcarea republicană "Равноправие" – 1.

De asemenea, în primul tur alegerile au fost cîştigate de 34 de candidaţi independenţi. În total, în primul tur au fost aleşi primarii ai 438 din 968 de localităţi. În 10 localităţi candidatul pentru primar a obţinut 100% din voturile valide. În toate aceste cazuri, în buletinul de vot a fost inclus un singur candidat.

În 458 de localităţi, unde nici un candidat nu a acumulat peste o jumătate din voturile valabile, peste două săptămîni, pe 28 iunie, va fi organizat turul doi al alegerilor. În alte două localităţi – satul Ulmu, raionul Ialoveni şi satul Topala, raionul Cimişlia, peste două săptămîni se vor desfăşura alegeri repetate. În primul caz aceasta se explică prin faptul că nu a fost atins pragul de 25% de prezentare la vot, iar în al doilea caz procesul de vot a fost stopat din cauza unei încăierări la secţia de vot.

Peste două săptămîni urmează să fie aleşi primarii în unele localităţi importante din ţară. Este vorba despre oraşele Chişinău, Comrat, Vulcăneşti, Edineţ şi altele.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?