X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Filat anunță despre începerea negocierilor cu PL și PD

15 iun. 2015,, 09:46   Politică
4633 7

Filat anunță despre începerea negocierilor cu PL și PD
Foto : gagauzmedia.info

Liderul PLDM, Vlad Filat, susține că astăzi va începe discuțiile cu partenerii din celelalte partide proeuropene în vederea constituirii unei coaliții majoritare stabile. Anunțul a fost făcut în seara zile de ieri, în urma alegerilor locale, notează NOI.md.

Totodată, politicianul a anunțat că negocierile vor viza și crearea coalițiilor la nivel de consilii raionale, pentru a asigura continuarea proceselor de modernizare a țării.

„Nu pot să nu trec cu vederea o situație care este și mai importantă, mă refer la constituirea unei coaliții majoritare pentru exercitarea guvernării. Discuțiile le-am demarat, am avut primele discuții cu colegii din PD. Contrar unor speculații care le-am auzit din partea unui reprezentant PL, am încercat să vorbesc cu domnul Ghimpu, dar nu am reușit. Sper să purcedem deja astăzi la procesul de negocieri în vederea constituirii unei coaliții parlamentare și învestirea unui nou guvern”, a precizat Filat.

Liderul PLDM nu s-a arătat afectat de refuzul Partidului Liberal de a fi parte a unei coaliții în formatul PLDM-PD-PL. Potrivit lui Filat, unele declarații făcute anterior de Mihai Ghimpu au un caracter electoral. „Unele declarații au fost făcute urmînd interese înguste de partid, cucerirea capitalei eventual. Lucrurile ne arată și demonstrează că trebuie să acționăm cu maximă responsabilitate”, a punctat politicianul.

Potrivit liberal-democratului, cei care insistă pe declanșarea alegerilor parlamentare anticipate urmăresc interese străine acestei țări. „Alegeri anticipate pentru Moldova ar însemna dezastru, iar cei care le urmăresc în niciun caz nu doresc bine acestei țări”, a adăugat Filat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?