Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Cum va fi asigurată ordinea publică la alegerile locale din 2015

13 iun. 2015,, 13:40   Politică
3265 0
Как будет обеспечиваться порядок на местных выборах 2015
Foto: ipn.md
Peste şase mii de poliţişti vor asigura ordinea publică în ziua alegerilor locale generale, care vor avea loc mâine. Despre aceasta a comunicat şeful Inspectoratului Naţional de Patrulare, Marin Maxian.

Oamenii legii vor patrula în preajma secţiilor de votare, înspă în interior vor putea intra doar în cazul unor incidente. Ca de obicei, persoanele în stare de ebrietate, sau care vor avea asupra lor arme, nu vor fi lăsate să intre în secţiile de votare. De asemenea, este interzis transportul organizat al alegătorilor.

„După încheierea activităţii birourilor electorale, poliţia va asigura securitatea transportului documentelor, buletinelor, ştampilelor la circumscripţiile electorale, instanţele judecătoreşti, iar ulterior şi la Comisia Electorală Centrală. Angajaţii poliţiei vor fi vigilenţi, exigenţi, echipaţi şi înarmaţi corespunzător”, a spus Marin Maxian.

Potrivit autorităţilor, pe parcursul campaniei electorale, ordinea publică în cadrul întîlnirilor candiaţilor cu alegătorii a fost menţinută de 2800 de poliţişti. Totodată, au fost înregistrate peste 200 de încălcări, legate de campanie.

Majoritatea dintre ele – peste o sută – se referă la agitaţia în locuri neautorizate. Forţele de ordine au înregistrat şi 25 de cazuri de deteriorare a afişelor electorale şi 7 de transportare a materialelor electorale fără a indica tirajul şi denumirea tipografiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?