X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Caldare cere tragerea la răspundere a primarului şi a consilierilor din CMC

10 iun. 2015,, 09:30   Politică
2771 0

Foto: ipn.md

Candidatul la funcţia de primar general din partea blocului „Lista poporului”, Igor Caldare, cere tragerea la răspundere a primarului Dorin Chirtoacă şi a consilierilor din Consiliul municipal Chişinău care au votat la ultima şedinţă a CMC decizii de înstrăinare a mai multor terenuri din capitală. Într-o conferinţă de presă la IPN, Igor Caldare a comunicat că, deşi Procuratura Generală a intentat un dosar penal în care sînt vizaţi primarul şi consilierii municipali, acesta este stopat din cauza că procurorul care îl gestionează ar avea relaţii apropiate cu membri ai Partidului Liberal.

La sfîrşitul lunii mai, reprezentanţii blocului „Lista poporului” au organizat un miting la oficiul prim-vicepreşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc. În urma partajărilor politice, Procuratura Generală a revenit Partidului Democrat, iar Vlad Plahotniuc este liderul de facto al formaţiunii, spune Igor Caldare. În cadrul acţiunii, manifestanţii i-au cerut lui Plahotniuc să facă un demers la Procuratura Generală pentru intentarea unui dosar pe faptul înstrăinării terenurilor şi altor bunuri din patrimoniul municipiului.

Potrivit lui Igor Caldare, procurorii au deschis dosarul în cîteva zile, dar totul s-a oprit în loc pentru că Primăria a refuzat să elibereze actele care ar putea servi drept dovezi, iar procurorul responsabil de acest dosar îi favorizează pe consilierii liberali şi pe primarul general. Igor Caldare se adresează către procurorul general, Corneliu Gurin, ca acesta să numească un alt procuror pentru investigarea bunurilor înstrăinate la ultima şedinţă a CMC.

Ludmila Ipatieva, candidat la funcţia de consilier municipal din partea blocului „Lista poporului”, a spus, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, că patrimoniul capitalei nu reprezintă o platformă pe care partidele politice să-şi satisfacă interesele, ci este un bun al locuitorilor, de care aceştia trebuie să beneficieze. Ipatieva a menţionat că toţi candidaţii blocului „Lista poporului” sînt oameni din popor şi vor munci doar pentru binele cetăţenilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?