X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

Jurnal TV a depus o plîngere la Procuratură pe numele liderului PL, Mihai Ghimpu

9 iun. 2015,, 09:30   Societate
2864 0

Foto: unimedia.info

Jurnal TV a depus o plîngere la Procuratura Generală pe numele deputatului Mihai Ghimpu. Asta după ce duminica liderul PL a smuls microfonul din mîna reporterului nostru şi a refuzat să i-l înapoieze preţ de un sfert de oră.

Reacţia a fost generată de întrebarea despre întîlnirea cu prim-vicepreşedintele PD, oligarhul Vladimir Plahotniuc, din noaptea de vineri spre sîmbătă.

Gestul lui Ghimpu este criticat de unii experţi media, care îl califică drept un atac asupra libertăţii presei.

„Presa trebuie să fie un cîine de pază al societăţii. Şi trebuie să i se dea voie inclusiv să latre şi inclusiv, cîteodată, să muşte. Dar dacă te simţi vizat că ai fost muşcat pe nedrept trebuie să faci o afirmaţie contra şi să fii deschis. Doar aşa poţi să demonstrezi că eşti curat şi nu eşti implicat într-un anumit scenariu. Atîta timp cît fugi şi ai ceva de ascuns, înseamnă că ceva nu e curat”, susţine expertul media, Victor Gotişan.

Nu este pentru prima oară cînd Mihai Ghimpu are astfel de reacţii în faţa reporterilor noştri. Acum doi ani, liberalul a aruncat microfonul Jurnal TV, în cadrul unui eveniment public, indignat de criticile care i s-au adus într-un articol publicat pe site-ul jurnal.md.

„Se poate mai departe fără presă? Vă rog, vă mulţumesc, la revedere! Sînteţi televiziunea care lucraţi împotriva mea şi a adevărului. Voi aţi scris acolo pe blog că Mihai Ghimpu şlefuieşte cizmele... lichiaua liberală şterge cizmele lui Plahotniuc. Luaţi, vă rog, microfonul! Luaţi-l şi ieşiţi de aici! Să ştie toată lumea că nu vreau să vă văd!”, declara liberalul pe 6 februarie 2013.

Două luni mai tîrziu, Mihai Ghimpu insista ca în legislaţie să fie reintrodusă pedepsirea penală a jurnaliştilor vinovaţi de calomnie. Fapt pentru care a fost dur criticat de reprezentanţii mass-media, dar şi de organizaţiile non-guvernamentale de profil. Pentru împiedicarea intenţionată a activităţii mass-media cu aplicarea violenţei, Codul Penal prevede amendă de pînă la şase mii de lei sau pînă la doi ani de puşcărie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?